CCPAE Deixem que els nostres animals visquin d’una forma natural i tranquil·la, respectant el cicle natural que correspon a cada espècie. D’aquesta manera, el bestiar creix mes lentament, els vedells per sobre dels 24 mesos de edat i els xais mes de 6. Al seu ritme, les dues espècies son remugants i estant preparades biològicament per digerir l’herba i convertir-la en carn.

Deixem que els nostres animals s’alimentin exclusivament amb pastures i farratges que produïm a l’explotació. Em volgut apartar conscientment al nostre bestiar de qualsevol alimentació amb cereals i no cal dir cap tipus de pinso, minimitzant al màxim les compres fora de l’explotació.

Estem treballant colze a colze amb el nostre bestiar per adoptar formes de maneig i també de nombre de caps  per regenerar dia a dia la nostra terra. Creiem fermament que si tenim una terra molt sana, questa ens aportarà uns aliments molt sans als nostres animals.

Per avançar en aquestes tècniques regeneratives ens em emmirallat en la associació ARI (Agricultura Regenerativa de Iberia), en les eines de gestió holística  i en el PRV (Pastoreo Racional Voisin). Em i tenim el suport de Luiz Carlos Pinheiro, màxim exponent dels PRV a reu del mon.

Precisament, l’alimentació a base de pastura fa que la carn dels nostres animals tingui una excel·lent relació entre els àcids grassos omega-6 i omega-3. a part de més àcids linoleics conjugats (components principals de la vitamina F) i moltes més vitamines A i E que els animals engreixats en confinament.

És per això que hem optat per la certificació del CCPAE (Consell Català de Producción Agrària Ecològica) com a garantia de qualitat dels nostres productes i de les nostre pràctiques ramaderes.

La nostra carn

La qualitat de la carn és la nostra principal motivació. Es per això que treballem perquè el nostre bestiar tingui una alimentació sana i natural i amb el millor benestar possible pasturant fins uns dos mesos avanç del sacrifici.

Es en la carn que volem sintetitzar l’esperit i el ser de la nostra explotació, es per això , que nosaltres mateixos portem a terme tot el procés d’elaboració. Coneixedors que produir aquest tipus de carn es molt laboriós i que un error en el procés podria afectar a la qualitat final del producte.
Al Lluçanès, podem trobar carn molt i molt bona, gustosa i tendre. Però el que ens costarà mes es trobar una carn que sintetitzi un model de producció i de fer que la fa única, es on es reflecteixen tots els valors de la Font.


carn ecològica