El Verdaguer, turisme rural.

El Verdaguer és el nom de la masoveria de La Font que des de els anys 90 la destinem al turisme rural. Es una casa independent que es troba als peus del castell de Lluçà, i a tocar del monestir romànic de Santa Maria, formen un conjunt monumental i històric de primer ordre. El turisme rural, el valorem com l’intercanvi que ens enriqueix i alhora ens ajuda a donar a conèixer el nostre projecte.

Hi ha inscripcions al Verdaguer que daten del 1.700, però la primera menció al Verdaguer es del 905 en un document testamentari referit al castell de Lluçà. Conscients dons, d’aquest gran valor, hem intentat en les diferents rehabilitacions ser el màxim de curosos en l’arquitectura de l’època, hem conservat parets de tàpia, les obertures tradicionals, però sense renunciar a les comoditats de segle XXI.

La casa es lloga sencera i per dies. Consta de set habitacions, tres banys una gran sala amb llar de foc , cuina i una gran eixida (chill out) amb unes vistes privilegiades.

Tothom que lloga la casa col·labora amb la reserva natural del Torrent i Pantà de Garet a través d’una ecoaportació que s’extreu del preu establert i que es destina 100 % a actuacions de conservació i millora d’aquest indret.